lauantai 20. heinäkuuta 2013

Tyhmyydestä sakotetaan, mutta ketä?

Keskikesän herkkuni on lakkarahka. Tämän herkun toivossa suuntasin myöhään iltapäivällä Kuopion torille siihen aikaan, kun torikauppiaat jo kasailevat kojujaan ja suunnistavat viikonlopun viettoon. Myyntipöydät alkoivat jo huokua tyhjyyttään, mutta löysin kuin löysinkin kilon tätä suon kultamarjaa. Lakkojen lisäksi olisin halunnut ostaa vielä mansikoita sekä vadelmia, mutta niitä tässä kojussa ei enää ollut. Joten suunnistin viereisen myyntipöydän luo ja kyselin olisiko heillä näitä punaisia herkkuja. Ei ollut mansikoita eikä vadelmia heilläkään, mutta myyjä kysyi:"Mites, ottasitko lakkoja?" Johon vastasin niitä jo ostaneeni viereiseltä kauppiaalta. Tähän tämä "iloinen" vanha torikauppias tokaisi "lupsakkaan" sawolaiseen tyyliin: "No tyhmyydestä sakotetaan!" Huulet ymmyrkäisinä lähdin jatkamaan matkaa seuraavalle kojulle.

Muuten samainen myyntikoju sai muutamia vuosia sitten sakkotuomion, kun he möivät ulkolaisia tuotteita kotimaisina... joten ketähän on tyhmyydestä sakotettu?

PS: Kyllä sylettää, kun Kuopion torilla myydään HILLOJA! Mitä hiton HILLOJA? Hilloja on Sawossa ainoastaan kellarissa tai jääkaapissa.

PRKL ne on L A K K O J A !

Ei kommentteja: