Tip tap tippaleipää


4 kananmunaa
1-2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
2 dl maitoa
2 rkl sitruunankuorta raastettuna
1 rkl sitruunan mehua
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
 öljyä uppopaistamiseen
 tomusokeria koristeluun


Vatkaa munien rakenne rikki.
Lisää sokeri, suola, maito, sitruunankuori -ja mehu sekä jauho-leivinjauheseos.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina pursotuspussiin ja sulje pussi. Tee pussiin vain PIENI reikä.
Kuumenna rasva paksupohjaisessa kattilassa.
Upota kuumaan rasvaan teräksinen pyöreä kauha tai metallinen pyöreä korkea leivontamuotti.
Valuta taikinaa kauhaan ohuena nauhana kauhaan/muottiin niin, että se muodostaa pienen kerän.
Paista 1-2 tippaleipää kerrallaan.
Käännä tippaleivät, kun toinen puoli on kauniin ruskea ja kypsennä toinen puoli.
Nosta valmiiksi paistuneet tippaleivät talouspaperin päälle valumaan.
Ripottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua tai
jos haluat oikein herkutella; kasta tippaleivän toinen puoli sulaan suklaaseen ja anna kovettu.
Koristele jäähtynyt tippis tomusokerilla.


HAUSKAA WAPPUA!


2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Siis ihanko oikeesti teit näitä itse? Sä oot ihan uskomaton! Terv.mopo-mummo

Kristiina kirjoitti...

Ihan ite! Kukas muu näitä täällä väsäis :D