Mustikkakukko eli rättänä
Taikina:
250 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 dl ohrajauhoja (tai vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 litra mustikoita
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
Sekoita kaikki taikinan aineet keskenään tasaiseksi.
Laita taikina vetäytymään jääkaappiin noin tunniksi.
Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot.
Voitele piirakkavuoka tai uuninkestävä kulho. Painele reilu puolet taikinasta vuokaan, myös vuoan reunoille, kukon pohjaksi. Kaada mustikat vuokaan taikinan päälle. Kaulitse loput taikinasta leivinpaperin päällä vuoan kokoiseksi kanneksi ja nosta leivinpaperia apuna käyttäen kukon päälle.
Paista 200 asteessa n. 30-40 minuuttia.
Tarjoile kukko hieman lämpimänä kermavaahdon, vaniljajäätelön tai vaniljakastekkeen kera.
Mukaeltu ohje kirjasta Savolainen syömälysti
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti