Mustikkakukko eli rättänä


Taikina:
250 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 dl ohrajauhoja (tai vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 litra mustikoita
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Sekoita kaikki taikinan aineet keskenään tasaiseksi.
Laita taikina vetäytymään jääkaappiin noin tunniksi.
Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot.
Voitele piirakkavuoka tai uuninkestävä kulho. Painele reilu puolet taikinasta vuokaan, myös vuoan reunoille, kukon pohjaksi. Kaada mustikat vuokaan taikinan päälle. Kaulitse loput taikinasta leivinpaperin päällä vuoan kokoiseksi kanneksi ja nosta leivinpaperia apuna käyttäen kukon päälle.
Paista 200 asteessa n. 30-40 minuuttia.
Tarjoile kukko hieman lämpimänä kermavaahdon, vaniljajäätelön tai vaniljakastekkeen kera.

Mukaeltu ohje kirjasta Savolainen syömälysti

Ei kommentteja: