Macarons on
Italiasta kotoisin olevat ihana, herkullinen, pieni marenkileivos.
100g
mantelijauhetta
110g kananmunan valkuaista (n.3 kpl) 200g tomusokeria 4 rkl sokeria Elintarvikeväriäväriä oman maun mukaan. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää joukkoon sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa kunnes vaahto on paksua, kiinteää ja kiiltävää. Lisään tässä vaiheessa mahdollisen väriaineen. Sekoita manteli-tomusokeriseos valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina ei saisi olla liian kovaa, muttei myöskään liian löysää. Testaa koostumusta nostamalla pienen nokare leivinpaperille, tuloksena pitäisi olla tasainen pinta eikä siihen saisi jäädä huippuja. Jos jää, on taikina liian paksua ja sitä pitää vielä sekoitella. Laita taikina pursotinpussiin jossa on iso pyöreäpäinen tylla. Pursota halkaisialtaan noin 2cm kokoisia nappeja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten ja anna taikinan levätä noin tunnin verran ennen paistamista. Paistetaan 150 asteessa, keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja täytä oman makusi mukaan esim. maustetulla tuorejuustolla. Alkuperäinen ohje:http://call-me-cupcake.blogspot.com/ |
Helpot macaronsit
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)
1 kommentti:
muuten hyvä mutta macaronsit ovat mielestäni Ranskasta :)
Lähetä kommentti