Mummo Ankan omppupiilo























Taikina:
200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 kpl kananmunia
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjahoja

Täyte:
5-6 kpl kirpeää omenaa
2 rkl sokeria
1-2 tl kanelia
tilkka vettä

Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää joukkoon kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinan joukkoon kerralla ja sekoita. Laita taikina jääkääppiin ja valmista täyte.

Kuori ja pilko omenat.
Laita tilkka vettä kattilaan ja lisää omenat, kaneli ja sokeri.
Keitä omenoita niin, että ne hieman pehmenevät.
Ota kattila pois liedeltä ja anna täytteen hieman jäähtyä.

Levitä 2/3 taikinasta voidellun ja korppujauhotetun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (käytä apuna jauhoja). Lisää omenatäyte.
Kaulitse loput taikinasta jauhotetun leivinpaperin päällä noin vuoan kokoiseksi levyksi ja kumoa nopeasti kansi omenatäytteen päälle. Irroita leivinpaperi.
Ei haittaa, jos kansi repeilee, voit "paikata" sitä taikinalla.
Kansi tasoituu kauniiksi uunissa.
Paista uunin alatasolla 175 astessa n. 50 min.
Jäähdytä kakku vuossa.
Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla ja tarjoa vaniljakastikkeen tai pehmeän vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja: