Pullaa

Nutellapullaa

Peruspullataikina (1/2 litran taikinasta tulee 2 pullaa):
5 dl maitoa
50g tuorehiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
1 muna
2 tl suolaa
2 dl sokeria
15-16 dl (noin 1,2 kg) vehnäjauhoja
150-200 g margariinia tai voita
1 rkl kardemummaa

Voiteluun kananmunaa
Väliin Nutellaa


Murenna tuorehiiva kulhoon. Lisää kädenlämpöinen maito, sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää sokeri, muna ja mausteet. Sekoita maitoon 7 dl jauhoja, vatkaa niin että saat vellimäisen taikinan. Vatkaa taikinaa, kunnes muodostuu sitkoa. Lisää 7 dl jauhoja ja vaivaa taikina kimmoisaksi. 
Lisää lopuksi taikinaan huoneenlämpöinen rasva. Jatka vaivausta, kunnes taikina on sileä, kimmoisa ja irtoaa kulhon reunoista. Voit tarvittaessa lisätä jauhoa, jos taikina tuntuu liian tahmealta. Peitä kulho leivinliinalla ja nosta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan nousemaan. Taikinan on hyvä antaa nousta ainakin 20 minuuttia. Jaa valmis taikina puoliksi ja tee pullaa videon ohjeen mukaan.
Katso video: MITEN TEEN NUTELLAPULLAA







Ei kommentteja: