Täytekakut

Mokkapalakakku

Pohja:
1,75 dl juoksevaa margariinia
3 dl maustamatonta jogurttia
3 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta 
0.75 tl soodaa
0.75 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria 

Täyte:

2 dl vispikermaa
100 g sulatettua maitosuklaata

1/2 l vadelmia

Päälle:

200 g tomusokeria
4 rkl vahvaa kahvia
4 rkl sulatettua margariiniä tai voita
1 rkl vaniljasokeria


POHJA: Sekoita rasva, jogurtti, munat ja sokeri hyvin keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi nesteiden joukkoon. Sekoita nopeasti sekaisin. Kaada taikina kahteen voideltuun n. 20 cm irtopohjavuokaan TAI yhteen isoon vuokaan.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia (isompi vuoka n.40-45 min.) , kunnes tökättyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna pohjien jäähtyä hetki ja irrota kakut vuoista. Anna jäähtyä.
Jos teit yhden ison pohjan, leikkaa pohja kahteen osaan.

TÄYTE: Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa ja vatkaa kerman joukkoon. Levitä vaahto toisen kakkupohjan päälle ja painele kermaan vadelmat. Nosta toinen kakkupohja päälle.


KUORRUTUS: Sekoita kaikki kuorrutteen aineet keskenään hyvin yhteen. Levitä kuorrutus kakun päälle, ja anna valua myös reunoilta alas. Koristele mielesi mukaan… vaikka ”retrosti” nomparelleillä.



Suklainen mustaherukkakakku






















Pohja:
4 kananmunaa 
1 dl sokeria 
1 tl vaniljasokeria 
1 dl kaakaojauhetta 
½ dl maissitärkkelystä (tai perunajauhoja) 
1 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokerit kovaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen.
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka.
Paista pohja kypsäksi 200 asteessa noin 20-30 minuuttia.
Anna jäähtyä.

Täyte (kahteen väliin):
200 g paseerattua mustaherukkaa
3 dl kuohukermaa
200 g turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
1-1 1/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
3 rkl kiehuvaa vettä

Kostutus: 1 1/2 - 2dl vaaleaa mehua tai limonadia.

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä (vähintään 5 min.)
Vaahdota kerma. Soseuta ja paseeraa mustaherukat.
Sekoita soseen joukkoon jogurtti, sokeri ja vaniljasokeri.
Kiehauta vesi ja lisää veteen kuivaksi puristetut liivatelehdet.
Kaada liivate ohuena nauhana herukkaseokseen. Kääntele joukkoon kermavaahto.

Kokoa kakku kelmulla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin kakkulevy ja lisää puolet täytteestä, nosta toinen kakkulevy täytteen päälle, kostuta ja lisää päälle loput täytteestä. Nosta vielä päälle ylin kakkulevy ja kostuta. Anna kakun vetäytyä muutama tunti, mieluummin yön yli.

Päälle:
1/2 litraa kermaa vaahdotettuna, ripaus sokeria
1/2 litraa mustaherukoita tai muita marjoja
Kiille marjoille hyytelösokerin pakkauksen ohjeen mukaan:
2 dl vettä ja 1 dl hyytelösokeria.

Lisää kakun keskelle marjat ja kaada päälle kiille.
Pursota reunat kermavaahdolla.


Kinuski-puolukkakakku
Tee tavallinen 5 kananmunan sokerikakkupohja.
Leikkaa kakkupohja 3 osaan.
TÄYTE:
2 dl kuohukermaa

2 dl maitorahkaa
sokeria maun mukaan
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka & sokeri.
Vadelmahilloa ja
tuoreita tai pakastevadelmia.
Kostuta kerrokset vaalealla mehulla.


KINUSKIKERMA:2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa

Valmista kuorrutusta varten kinuskikastike edellisenä päivänä, vaahdotus onnistuu vain, kun kastike on kylmää. Mittaa aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi, älä keitä sen pidempään. Kaada kulhoon. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin viilentymään. Vatkaa kylmää kastiketta, kunnes se on sopivaa pursoteltavaksi

PÄÄLLE:
3-4 dl puolukoita

1 dl hyytelösokerista tehtyä kiillettä
2 dl kermavaahtoa

Kokoa kakku. Sivele pinnalle hieman kinuskikermaa.
Laita kakun päälle puolukat ja kiille.

Pursota ensin kerma reunoille ja päälle kinuskikerma kuvan kakun tapaan.

Suklaakakku vadelmamoussetäytteellä (gluteeniton)

Pohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1/2 dl maissitärkkelystä
1/2 dl gluteenittomia jauhoja (Semper)
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. 
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää jauhot siivilän läpi munasokerivaahtoon, sekoita.

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (n.24 cm).
Paista 200 asteessa n. 15-20 min.

Täyte:
2,5 dl kuohukermaa
100 g vaniljarahkaa
200 g vadelmia
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää kermaan vaniljarahka.
Soseuta vadelmat (HUOM! Jos käytät ulkolaisia vadelmia, keitä niitä 5 min. ja anna jäähtyä.) Sekoita vadelmasose ja vaniljakreemijauhe täytevaahdon joukkoon.


Kostutukseen mietoa mehua 1/2-1 dl (esim. vadelmamehu).1/2 dl aprikoosihilloa kakun päälle, jotta suklaakuorrute ei imeydy kakun sisälle.
Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Kostuta miedolla mehulla ja levitä täyte pohjan päälle. Lisää toinen kakkukerros, kostuta ja levitä kakun päälle aprikoosihillo tasaiseksi kerrokseksi. Anna kakun levätä mielellään yön yli jääkaapissa.


Suklaakuorrute:
130 g maitosuklaata
3/4 dl kuohukermaa
pieni nokare voita.
Sulata suklaa kerman kanssa vesihauteessa, lisää lopuksi nokare voita ja anna se sulaa. Jäähdytä kuorrutetta jonkin aikaa samalla sekoitellen. Kaada kuorrute kakun päälle ja tasoita. Anna suklaakuorrutteen jähmettyä jääkaapissa.

Vatkaa 2 dl kuohukermaa ja pursota kakun reunat kauniiksi.
Koristele mielesi mukaan.

Suklainen seeprakakku


Tässä kauniissa kakussa on yhdistetty raidallinen sokerikakku suklaiseen täytteeseen.
Sokerikakkupohja:

lasillinen kananmunia (minulla 4 kananmunaa)
lasillinen vehnäjauhoja (samanverran kuin munia)
lasillinen sokeria (samanverran kuin munia)
Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja lisää toiseen osaa 1-2 ruokalusikallista tummaa kaakaojauhoa ja toiseen halutessasi keltaista pastaväriä (elintarvikeväri). Laita taikinat kahteen pursotinpussiin ja pursota uunipellille leivinpaperin päälle tummia ja vaaleita raitoja (tee ohut kerros). Paista 175 asteessa n.8-10 min. Kumoa kakku sokeroidun leivinpaperin päälle ja irroita päällimäinen paperi pois.

Tee täyte:
4 liivatelehteä
200 g tummaa suklaata
200 g kreikkalaista jogurttia (paksua)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl tuoremehua
3 dl kuohukermaa


Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita jogurtti suklaan joukkoon. Lisää sokerit.Purista vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvaan mehuun. Lisää liivate ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Sekoita varovasti vaahdotettu kerma joukkoon.
Kokoa kakku irtopohjavuokaan: laita alimmaiseksi pyöreäksi leikattu sokerikakku, lisää suklaatäyte ja lisää päällimäiseksi pyöreäksi leikattu sokerikakku. Anna hyytyä kylmässä ja koristele kermalla ja sukaanapeilla.




Kinuskinen kukkakakku




5 munan sokerikakkupohja
Kostutus päärynämehulla.
Täytteenä pakastevadelmia, 1 pieni tölkki päärynöitä, jotka "muussattu" soseeksi. I pussi Blå Band suklaamoussea.
Kuorrute:
2 liivatelehteä (liota kylmässä vedessä vähintään 5 min)
1 tölkki kondensoitua maitoa (valmiiksi keitetty)

2 rkl maitoa
Kiehauta koko ajan sekoittaen kondensoitu maitoa ja maito. Sulata valutetut liivatelehden kuumaan maitoseokseen.
Anna hieman jäähtyä ja kaada kakun pinnalle haalea seos.

Pursota reunoille kermaa.

Koristele oman maun mukaan.







 Hullun prinsessan hääkakku


180 ml juoksevaa margariinia
190 g  vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
60 g tummaa kaakaota
1 tl ruokasoodaa
250g ruokokidesokeria
250g keitettyä soseutettua punajuurta
3 munaa
1 tl vaniljasokeria
Kuorrute: 200 g tomusokeria + tilkka punajuurien keitinlientä.

Voitele ja jauhota vuoka (halkaisija n. 23 cm)
Sekoita kaikki kuivat aineet.
Soseuta jäähtyneet punajuuret sileäksi soseeksi.
Vatkaa punajuuren sekaan munat ja
lisää margariini ohuena nauhana punajuuri seokseen.
Kaada punajuuriseos jauhojen sekaan ja kääntele varovasti sekaisin.
Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa 45-50 min.
Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka paistamisen loppu puolella foliolla,(tee keskelle pieni reikä, jotta höyry pääsee ulos).
Kumoa hieman jäähtynyt kakku ja anna jäähtyä loppuun.
Sekoita punajuuren keitinmehu ja tomusokeri notkeaksi seokseksi.
Käännä kakku ylösalaisin ja levitä kuorrute kakun pinnalle.

Yllä olevan kakun kuorrute on värjätty punajuurella ja alla olevan kakun tummalla kaakaolla.
Raidat on molemmissa suklaata (maito ja  valkosuklaata).


Red Velvet 


Pohja:
120 g voita
2,5 dl sokeria

4 rkl kaakaota
3 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl suolaa
2 kananmunaa
1 dl smetanaa
½ dl maitoa


1 tl vaniljasokeria

(1 rkl nestemäistä punaista elintarvikeväriä) Ei pakko!

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat voi-sokerivaahtoon yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita taikinan sekaan smetana, maito ja väri (jos haluat). Vatkaa pienellä teholla vähitellen sekaan jauhoseos, kunnes seos juuri ja juuri sekoittunut. Älä ylivatkaa!
Kaada taikina voideltuun ja vehnäjauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunissa 175° n.45 minuuttia, kunnes taikinaa ei jää taikinatikkuun. Jäähdytä vuossa 10 minuuttia ja siirrä ritilälle jäähtymään loppuun. Siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi, mutta mielellään yön yli, jolloin kakku on helpompi kuorruttaa.

Kuorrute/täyte:
170 g maustamatonta tuorejuustoa
90 g voita
1 - 1,5 rkl smetanaa
1,5 tl vaniljasokeria
340 g tomusokeria


Vatkaa kuohkeaksi pehmeä voi, notkistettu juusto, smetana ja vaniljasokeri. Sihtaa tomusokeri vähitellen joukkoon ja vatkaa kunnes massa on tasainen.
Halkaise kakku kahteen tai kolmeen osaan, levitä täytettä kerroksien väliin ja loput kuorrutuksesksi kakun päälle. Koristele kakunmurusilla, jos haluat.


Lumihunnutettu käpykakku
2,5 dl sokeria
2,2 dl vehnäjauhoa
1 dl tummaa kaakaojauhoja
0,75 tl soodaa
0,75 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
1 kpl munaa
1,25 dl maitoa
0,6 dl voisulaa
0,8 dl kuumaa kahvia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna, voisula ja maito. Vatkaa vatkaimella 2 nopeudella noin 2 min. Tämä riittää. Sekoita kuuma kahvi taikinaan. Kaada voideltuun vuokaa ja paista 160 asteessa n. 20-25 min. Anna jäähtyä.
Täyte: Luumuhilloa ja 2 dl kuohukermaa sekä mehua kostutukseen (esim. omenamehu). Vatkaa kerma ja lisää sokeria oman maun mukaan.
Päällys: 1 paketti sokerimassaa tai mantelimassaa.
Muotoile kakusta kävynmuotoinen pohja. Lisää kerroksittain luumuhilloa, kermaa ja kakkua, jotta saat aikaan kävynmallisen kakun. Kostuta kakkuvälit! Kuorruta valmis kakku ensin kermalla ja lopuksi kaulitse sokerimassasta kävylle kansi. Leikkaa ylimääräinen sokerimassa pois ja leikkaa saksilla kävylle suomut. Hunnuta koko komeus tomusokerilla. Voit halutessasi lisätä koristeita vihreällä ja punaisella sokerimassalla.



Villen nimpäiväpäivän täytekakku

5 kananmunan sokerikakkupohja
Täyte: mansikkahillo & kermavaahto & mansikkasose (sulatettu ja siivilän läpi valutettu)
Koristelu: Kermavaanto & sokerimassa

Kakkumalleja:






2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kakkuja! On aivan pakko kokeilla tuota suklaista seeprakakkua vaikka en mikään leipuri olekaan :)

t. Mimmi

Kristiina kirjoitti...

Kiitos!
Kaikki blogin leivonnaiset ovat mielestäni ihania ja onnistuneita reseptejä. Eikun leipomaan!
terkuin Kristiina