Juustokakut

Mansikkajuustokakku (gluteeniton)
Pohja:
150g gluteenittomia keksejä (esim. Semperin kolakeksejä)
50-60 g voita sulatettuna
Hienonna keksit muruiksi. Sulata rasva ja lisää se keksin muruihin. Vuoraa irtopohjavuoka (22-23 cm)  leivinpaperilla. Painele keksi-rasvaseos vuoan pohjalle. Nosta vuoka kylmään.

Täyte:

7 kpl liivatelehtiä
500 g mansikoita soseutettuna
1,5 dl sokeria
4 dl kuohukermaa
1 purkki (250g) mascarponejuustoa
1 purkki (200g) tuorejuustoa
3 rkl limetin tai sitruunan mehua
Liota täytteen liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia.
Soseuta mansikat sokerin kanssa. Vaahdota kerma.
Lisää notkistetun mascarpone- ja tuorejuuston sekaan mansikkasose ja varovasti myös vaahdotettu kerma.
Kiehauta limetti- tai sitruunamehu pienessä kattilassa.
Purista vesi liivatelehdistä ja liuota mehuun. Anna hetki jäähtyä.
Valuta seos tasaisena nauhana samalla sekoittaen juusto-kermaseokseen. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa pari tuntia ennen kiilteen lisäämistä.


Kiille:

3 dl sokeroitua mansikkamehua
2 liivatelehteä
Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Kuumenna mansikkamehu kattilassa. Lisää liotetut, puristellut liivatteet mehun sekaan. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada sitten kakun pinnalle varovasti. Anna hyytyä vielä pari tuntia tai mieluummin yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.


Trio -juustokakku
POHJA:
1 pkt (200 g) vaaleita murokeksejä 
75 g voisulaa
Täyte:
5  liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa 
200 g maustamatonta tuorejuustoa 
1 dl sokeria 
2 tl vanilliinisokeria
1/2 dl kiehuvaa vettä(liivatteen sulatusta varten)
50 g tummaa suklaata sulatettuna
100 g vadelmia (paseeraa)

Hienonna keksit muruiksi. Sulata rasva ja lisää se keksin muruihin. Vuoraa irtopohjavuoka (22-23 cm)  leivinpaperilla. Painele keksi-rasvaseos vuoan pohjalle. Nosta vuoka kylmään. Kuumenna vadelmat kattilassa ja anna kiehua 2 minuuttia. Jäähdytä ja paseeraa vadelmat. Laita liivatteet kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka, tuorejuusto, sokeri ja vanilliinisokeri. Kiehauta vesi. Puserra liivatelehdet vedestä ja lisää kuumaan veteen. Lisää liivate-vesiseos täytteen joukkoon ja lisää kermavaahto. Jaa seos kolmeen osaan. Mausta yksi osa vadelmalla, toinen sulatetulla suklaalla. Kaada vuoan keskelle vuorotellen jokaista täytettä. Jatka näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion. Voit säädellä kuviota myös sillä, miten korkealta täytteen kaadat. "Ravistele" vuokaa välillä niin saat täytteen leviämään tasaisesti vuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään.









Marmorijuustokakku




Pohja:
175g keksejä
70 g voita
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Murskaa keksit ja sulata voi.
Yhdistä keksit sekä voisula ja painele seos vuoan pohjalle.
Siirrä jääkaappiin odottamaan täytettä.
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g turkkilaista jugurttia
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 dl kuohukermaa
7 liivatetta
½ dl kahvia

Tummaan täytteeseen:
200 g tummaa suklaata

Vaaleaan  täytteeseen:

130 g valkosuklaata

Sekoita tuorejuusto, jogurtti, sokeri ja vaniljasokeri.

Jaa seos kahtia eri kulhoihin.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kuohukerma.

Sulata suklaat mikrossa (erikseen!).

Sekoita tumma suklaasula toiseen täytepuoliskoon ja valkoinen toiseen.
Kuumenna kahvi ja lisää siihen puristellut liivatelehdet.
Kaada puolet liivateliemestä toiseen täytteeseen ja puolet toiseen.
Sekoita huolella. Jaa kermavaahto tasan täytteisiin ja sekoita.

Lusikoi tummaa ja vaaleaa täytettä keksipohjan päälle vuorotellen.

Kun kaikki täyte on vuoassa, vedä veitsellä ristiin rastiin täytteen pinnalla,
jolloin saat aikaiseksi marmorikuvion.
Hyydytä kakku kylmässä, irrota vuoasta & NAUTI!




-----------------------------------------------------------------





LIMONCELLOJUUSTOKAKKUSET
POHJA:
100 g mantelijauhetta
0,5 dl korppujauhoja

2-3 rkl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita/margariinia

TÄYTE:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl maustamatonta jogurttia
1 dl sokeria
0,5 dl Limoncello-likööriä (sitruunalikööriä)
½ sitruunan raastettu kuori
½ tl vaniljajauhetta
1 kananmuna
1 kananmunan valkuainen
1 rkl maissitärkkelystä
Sekoita pohjan ainekset sekaisin. Lisää vehnäjauhoja kunnes saat kiinteän, mutta helposti muovattavan taikinan. Painele taikina voideltujen muffinsivuokien pohjille ja reunoille ohuesti (muffinssipelti toimii hyvin). Paista pohjia 170-asteessa n. 5 min.
Valmista täyte: sekoita tuorejuusto, jogurtti, sokeri ja Limoncello sekä sitruunan raastettu kuori. Lisää kananmuna ja vatkaa huolellisesti. Vatkaa seuraavaksi vielä valkuainen taikinaan. Lisää vielä maissitärkkelys ja sekoita hyvin. Kaada muffinsivuoat täyteen ja paista 170-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia.
Anna kakkukuppien jäähtyä täysin viileäksi ennen muffinsivuoasta irroittamista. Koristele valmiit juustokakut raastetulla sitruunankuorella. Hmmmmmmmm.... taivaallista!
Alkuperäinen ohje: Anton & Anton

-----------------------------------------------------------------
MUSTAVIINIMARJAKAKKU
Pohja:
185 g keksejä muruina
75 g sulaa voita/margariinia
Sekoita keksin murut ja voi, levitä seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohjalle leivinpaperi niin kakku irtoaa paremmin. Laita odottamaan jääkaappin.
Pohja:
185 g keksejä muruina
75 g sulaa voita/margariinia
Sekoita keksin murut ja voi, levitä seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohjalle leivinpaperi niin kakku irtoaa paremmin. Laita odottamaan jääkaappin.
Täyte:
250 g mascarpone tuorejuustoa
2 dl kuohu- tai vispikermaa
3 dl mustaviinimarjaa soseena
1 dl sokeria
6 liivatetta
tilkka kiehuvaa vettä
1.Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2.Vaahdota kerma
3.Sekoita muut täytteen ainekset

4.Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan.
6.Kaada liivate ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.
7.Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.
Hyydytä kakku hyvin ennen kiilteen lisäämistä.

Kiille:
2,5 dl mustaviinimarja- tai rypälemehua (tummaa)
3/4 dl hyytelösokeria
Kaada seos kakun päälle ja anna hyytyä.
Koristeluun tuoreita mustaviinimarjoja & lehtiä

-----------------------------------------------------------------
PARATIISIN JUUSTOKAKKU

Pohja:
185 g keksejä muruina
75 g sulaa voita/margariinia
Sekoita keksin murut ja voi, levitä seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohjalle leivinpaperi niin kakku irtoaa paremmin. Laita odottamaan jääkaappin.

Täyte:
2 purkkia mangososetta (esim. Piltti tai Bona)
1/2 dl sitruunan mehua
1 rkl vaniljasokeria
2 * 200 g rasiaa mangotuorejuustoa
7 liivatelehteä
2 valkuaista
1 dl sokeria
3 rkl sitruunan mehua tai vettä

1.Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2.Vatkaa valkuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3.Sekoita mangosose, sitruunan mehu,tuorejuusto ja vaniljasokeri.
4.Lisää valkuaisvaahto varovasti juustoseokseen.
5.Kuumenna sitruunan mehu tai vesi. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan nesteeseen.
6.Kaada liivate ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.
7.Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.
Hyydytä kakku hyvin ennen kiilteen lisäämistä.

Passion-mangokiille:
1 prk mangososetta
4 passionhedelmää
3 liivatelehteä
1/2 dl sitruunan mehua

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Sekoita passionhedelmän lihat ja mangosose.
Kuumenna sitruuna mehu, purista liivatteet ja lisää mehun joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen passion-mangoseokseen. Kaada seos kakun päälle ja anna hyytyä.

 
--------------------------------------------------------------------
VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU

Pohja:
175g limenmakuisia Dominokeksejä
70 g sulaa margariinia tai voita
Täyte:
6 kpl liivatelehtiä
200g valkosuklaata
0,5 dl sokeria
2 kpl kananmunia
4 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vettä

Pohja:
1. Murskaa keksit muruksi ja sekoita ne sulaan rasvaan.
2. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohjalle leivinpaperi niin kakku irtoaa paremmin.

Täyte:
1.Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2.Vatkaa kerma.
3.Sulata suklaa vesihauteeseen tai mikrossa sulatusteholla.
4.Suklaan sulaessa vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi.
5.Sekoita tuorejuusto suklaaseen.
6.Yhdistä vaahdot ja tuorejuusto-suklaaseos, älä vatkaa!
7.Kuumenna vesi. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen.
8.Kaada liivate ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.
9.Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Tarjoa vadelmasoseen kera.

PS. Parhaan tuloksen saat, kun käytät huoneenlämpöisiä valmistusaineita...

--------------------------------------------------------------------

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Aivan ihana tuo ylin trio juustokakku <3 <3 MAHATAVA söpöläinen!
Taidan itsekkin kokeilla ;) ainut mitä en oikein tajua et miten se tuo juustokakku massa valutetaan vuokaan.. keskelle??(mutta miten :D)...Olisin kyllä tuhannesti kiitollinen jos vääntäisit minulle "rautalangasta" kunka saan sen massan valutettua juuri nuin kuin tuossa söpöliinissä on..katselin jo epätoivoisena youtubesta löytysikö jotain videoo tällaisen kakun teosta, mutta en löytänyt :D

Kristiina kirjoitti...

Hei
Täältä löytyy hyvä video aiheesta:
https://www.youtube.com/watch?v=38DUTCmNmO8

Mukavia herkkuhetkiä!
terkuin Kristiina

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos!
Kiitos, nyt selkeni :) itse kun ajattelin että se massa on sen tyylistä kuin yleensä juustokakku massat ovat .. sillä vielä kysyisin semmosta että onko tämän ohjeen massat yhtä löysiä kuin tuossa videolla?

Kristiina kirjoitti...

Ei ole ihan noin juoksevaa, mutta levittyy hyvin, kun välillä vuokaa hieman ravistaa ja kaatokorkeus vaikuttaa hyvin myös "levittyvyyteen".

Anonyymi kirjoitti...

Ok. Kiitos!