125 g mantelimassaa (tai
marsipaania) raastettuna
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
kaardemummaa
100 g kylmää voita tai
margariinia
1
keltuainen
Raasta
jääkaappikylmä mantelimassa.
Sekoita mantelimassa, jauhot, kaardemumma ja
paloiteltu voi taikinaksi. Lisää joukkoon keltuainen ja alusta
tasaikseksi.
Laita jääkaappiin
noin tunniksi.
Tee
taikinasta pötkylä ja jaa se n.20 osaan.
Voitele peltinen muffinssivuoka kevyesti.
Painele palat muffinsipellin
koloihin jauhotetuin sormin ("taikina kippoja"). Voit myös käyttää erillisiä
foliovuokia.
Paista uunin
keskitasossa 200 asteessa n. 8-10 min.
Anna hieman jäähtyä ja kumoa mantelikorit
varovasti pois pelliltä.
Anna
jäähtyä ja täytä mieleiseksi.
Minun mantelikorit on täytetty:
* vadelmahilloa
* kuohukerma + rahka + sokeri +
vaniljasokeri
* mustikoita +
mansikoita + vadelmia
*
suklaanauhaa
Keitä hyvät
kaffet, istu ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti