Kuppikakut

Domino-juustokakku (paistettu)

Pohja:
12 kpl vaniljatäytekeksejä (Domino tai Oreo)
Jos et pidä kovin makeasta, käytä vain toinen puoli keksistä.

300 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1,5 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
4 vaniljatäytekeksiä (Domino tai Oreo)

Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma, tomusokeri sekä vaniljasokeri. Murskaa neljä keksiä ja sekoita ne joukkoon. Vatkaa munat hyvin taikinaan.
Laita muffinssipellille 12 paperista muffinssivuokaa ja jokaiseen vuokaan pohjalla täytekeksi. Jaa täyte kaikkiin muffinssivuokiin, täytekeksin päälle.
Paista 150 asteessa 20 minuuttia, nosta lämpö 200 asteeseen ja paista vielä noin 5 min. Voit suojata leivonnaisten pintaa foliolla paiston aikana, jotta ne eivät saa liikaa väriä. Anna kakkujen jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Irrota jäähtyneet juustokakut paperivuoista ja tarjoile ne pohjapuoli ylöspäin.

Ota kakut lämpenemään huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
Alkuperäinen ohje: Pullahiiren leivontanurkka



Maapähkinävoi-suklaakuppikset

Taikina:
 150 g suklaata
 150 g voita tai margariinia
 1 ½ dl ruokosokeria
 2 munaa
 3 ½ dl vehnäjauhoja
 2 tl leivinjauhetta
 2 rkl maapähkinävoita
 1 ½ dl maitoa

Rouhi suklaa. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää varovasti taikinaan maapähkinävoi ja lopuksi suklaarouhe. Täytä 2/3 kuppikakkuvuoista taikinalla. Paista 200 asteessa 12-15 min. Anna jäähtyä.

Kuorrute:
1 purkki mascarponejuustoa
1 dl maapähkinävoita
sokeria maun mukaan
Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään tasaiseksi.

Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle. Voit koristella kuppikset esim. sokerikukilla, suklaarouheella tai suolapähkinöillä.



Kuppikakkuja kookos-lime-valkosuklaa


100 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 lime (raastettu kuori ja mehu)
1 munaa
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl kookoshiutaleita
1/2 tl suolaa
100 g valkoista suklaata

Pese lime huolellisesti, raasta kuori ja purista mehu ja rouhi valkosuklaa.
Vatkaa voi, sokeri ja limekuori vaahdoksi. Lisää joukkoon muna, maito ja mehu.
Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinan joukkoon; sekoita älä enää vatkaa.
Lisää viimeiseksi valkosuklaa.
Täytä muffinivuoat taikinalla (n. 12 kpl). Paista 200 asteessa noin 15-20 min. Anna jäähtyä ja koristele mielesi mukaan.






Kookos-lime valko-vihreänä.


Päivänkakkara -suklaakuppikakku

2,5 dl sokeria
2,2 dl vehnäjauhoa
1 dl tummaa kaakaojauhoja
0,75 tl soodaa
0,75 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljaasokeria
0,5 tl suolaa
1 kpl munaa
1,25 dl maitoa
0,6 dl voisulaa
0,8 dl kuumaa kahvia

Kuorrutus
2 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
Sokeria maun mukaan.

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää muna, voisula ja maito. Vatkaa vatkaimella 2 nopeudella noin 2 min. Tämä riittää.
Lisää kuuma kahvi taikinaan varovasti.
Kaada taikina muffinivuokiin ja jätä noin 0,5 senttiä vajaaksi.


Paista 160 asteessa n. 20-25 min.
Anna jäähtyä.

Vispaa vispikermaa hieman vaahdoksi ja lisää  vaniljakreemijauhe ja vatkaa vaahto kovaksi. Lisää sokeria oman maun mukaan.

Pursota kerma jäähtyneelle kuppikakulle ja koristele mielesi mukaan.
Kuvan päivänkakkarat sokerimassasta, jota voi ostaa valmiina kaupasta.

Muista, että mehukkaat kuppikakut saat aikaiseksi, kun et paista niitä liikaa.

2 kommenttia:

Aija kirjoitti...

Onko tuo taikina sama kuin mokkapaloihin tuleva?

Kristiina kirjoitti...

Hei
Itse en ole tuolla reseptillä tehnyt mokkapaloja.
Mielestäni paras mokkapalaohje on, joskus Perheklubin sivulta otettu resepti,
jota olen hieman tuunanut. Lisään sen resepteihin.
Terkuin Kristiina