maanantai 15. heinäkuuta 2013

Perkeleen kärpänen!

Herätti jo klo 5.00 toisen lomaviikon aamuna. Takana on ensimmäinen viikko Teen mitä huvittaa tai olen tekemättä -kesälomaa. Vasta viikko kulunut kesälomasta ja olen jo täynnä tarmoa ja energiaa eli työrukkaset ovat pysyneet hyvin Opistotien kampuksella.

Kärpäsen ansiosta uunissa kiekuivat klo 6.00 pienet mustikkakukot eli rättänät ja vuoroaan uuniin odottelee uusi tuttavuus vaivaamaton pataleipä!

Pataleipä:
7 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
0,5 tl kuivahiivaa
3,5 dl kädenlämpöistä vettä


Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vesi ja sekoita taikina sekaisin. Peitä taikina tuorekelmulla (tarttuu lasiastiaan parhaiten) ja anna kohota 12 - 18 tuntia.

Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita kannellinen pata kuumenemaan samalla. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, lisää jauhoa myös taikinan päälle ja pyöräytä palloksi. Peitä löyhälti tuorekelmulla ja anna levätä puoli tuntia. Laita taikinapallo kuumaan pataan, kansi päälle ja paista puoli tuntia. Ota kansi pois ja paista vielä ilman kantta 15 minuuttia.

Ohje löytyy blogista: Maistuis varmaan sullekin!
Tänään vielä pyörällä torille ja kirppikselle.

PS: J I I H A A mikä LEIPÄ!

 



Ei kommentteja: