maanantai 8. heinäkuuta 2013

Lomalla viimeinkin, voin ottaa iisimmin!

Pehmeä lasku kesälomaan otettiin aamulla, kun Pirkko Fordin vuosihuolto kutsui jo kello kahdeksan. Punainen Pirkko "neuvolaan", bussilla kohti keskustaa ja hammaslääkäriä! Bussin keski-ikäinen naiskuski toivotti iloisesti hyvät huomenet ja matka taittui nopeasti kohti keskustaa. Bussissa mietin matkustajien sukupuolijakaumaa: koko bussi 100% NAISIA! Ja toden totta missä luuraa nuoret ja keski-ikäiset miehet, ei ainakaan julkisissa kulkuneuvoissa. Bussit on lähes täyteen lastattu naisilla, miehet pörryyttävät perheiden henkilöautoilla.
Sama ilmiö näkyy pyöräilevien työmatkalaisten keskuudessa; se on nainen joka aamulla istuttaa lapsen pyöräntarakalle ja kuskaa piltin hoitopaikkaan. Samaan aikaan perheen herra lukee lehden, juo kahvikupposen ja starttaa kaaran kiiruhtaakseen työpaikalleen. Katsokaapa vaan kenen pyörän tarakalta löytyy turvaistuin äidin vai isän?
Kuopion torin laidalla keski-ikäinen naisbussi-kuski huikkasi poistuville: "Mukavaa päivää!" Miten kaksi sanaa ja hymy voi saada ihmisen niin hyvälle tuulelle?
 
Päivän löydöt:

Terassille löysin uuden tuttavuuden vaaleanpunaisen Kurkuman, samaisen kasvin juuresta saadaan kurkuma-maustetta.
Kirpputoriaarteeni tällä kertaa oli Arabian Maisema-sarjan iso pullalautanen. Samaa sarjaa, jota Eeva-mummo ja Tauno-ukki saivat häälahjaksi 1920-luvulla. Noita heidän häälahjalautasia on kaapissani viisi kappaletta.
 
 
 
 

Ei kommentteja: