perjantai 14. helmikuuta 2014

Vanha narkkari!

Tauti iski toissailtana, aloitti kurkusta ja jatkoi matkaansa lihaksiin. Eilinen päivä vietettiin tiiviisti sängyn pohjalla. Aamulla heräsin taas järkyttävään kurkkukipuun ja tarkempi tutkiminen peilin ja taskulampun avulla toi amatööridiagnoosin: angiina! Iltapäivällä Pirkolla työterveyteen ja lääkärin pakeille. Lääkäritäti tutki kurkun ja totesi taudin olevan influenssa, ei siis angiina, kuten itse diagnosoin. Influenssa on viruksen aiheuttama tauti, joten antibiootti ei siihen tehoa. Lääkäritäti kirjoitti kuitenkin pari sähköistä reseptiä ja voisin kotimatkalla noutaa lääkkeet apteekista.
Siis Pirkko Prisman parkkiin ja apteekkiin. Vuorollani lompsin tiskille ja kerroin apteekin tädille, että reseptit löytyvät sähköisessä muodossa tietokoneeltanne. Kelakortti tiskille ja tsadaa! reseptit räpsähtivät näytölle. Seuraavaksi apteekin tädin tiukka katse kohdistui minuun ja kävimme seuraavan vuoropuhelun:
"Käytättekö jatkuvasti kortisonipohjaista nenäsumutetta?"
"En käytä."

"Käytättekö jatkuvasti reseptivapaasti saatavia kipulääkkeitä?"
"En käytä."
"Käytättekö jatkuvasti muita lääkkeitä?"

"En käytä."
Tässä vaiheessa tunsin olevani lähes rikollinen, vanha narkkari, joka vieroitusoireista täristen raahautuu tiskille ja yrittää saada lievitystä tuskaansa. Mitä vaarallista addiktoivaa lääkettä lääkäritäti sitten oli minulle määrännyt: Buranaa & nenäsumutetta! Ei ole tänä päivänä helppoa olla narkkari Suomessa!
Kaikesta huolimatta Ystävilleni hyvää ystävänpäivää!

Ei kommentteja: