tiistai 25. helmikuuta 2014

Tervetuloa haikara!

Taas jännittää! Sijoituslapseni Lilla (Te-Biit´s White Chocolate)odottaa viimeisillään pentuja. Tänään lämmöt laskivat jo alle 37 asteen ja sehän tietää sitä, että haikara on jo matkalla!
Ensimmäinen pentueeni syntyi 28-vuotta sitten, mutta tämä on vasta toinen kerta, kun saan synnytykseen mukaan "apukätilön"... jos kaksi vuotiasta Fannia ei lasketa mukaan. Pikku-Fanni touhusi vieressäni, kun narttu synnytti ja kysyi aina pennun putkahdettua maailmaan "Äiti, mistä se tuli?" ja sama kysymys esitettiin jokaisen pennun kohdalla.
Näkinpolun vauvahuone on valmiina ottamaan vastaan vastasyntyneet mäykkypötkylät. Uunista otin juuri ulos kasvis- ja tonnikalapasteijat odottamaan kätilöiden kahvituntia. Jokainen kasvattaja tietää miten pitkiä ovat ne yön tunnit, kun seuraat vierestä mammakoiran aherrusta. Odotat, valvot, nuokut, seuraat ja mahdollisesti avustat pentuja syntymään. Toivot, että kaikki menee hyvin ja kaiken aherruksen jälkeen palkintona saat kopallisen terveitä ja terhakoita pentuja, joita äitikoira rauhoittuu hoitelemaan. Syntymä on aina ihana, ihmeellinen tapahtuma ja tekisi melkein mieli kysyä inisevän pennun putkahdettua ulos "Äiti, mistä se tuli?"


Ei kommentteja: