perjantai 3. tammikuuta 2014

Muuttiko leipuri Hiiva?

Vuosi vaihtui rakettien ja kuoharipullojen paukkeessa ystävien ympäröimänä. Juhlan jälkimainingeissa sisäinen leipuri Hiivani alkoi nostella päätään, kun tuijotin TV:stä Koko Ruotsi leipoo-ohjelman jaksoa, jossa kotileipurit leipoivat pullaa.
Helppo nakki! Mainostauolla Kenwood pöydälle, maito lämpiämään, muut pulla-ainekset esiin ja masiina jauhamaan. Luotto-Kenwood hyrisi keittiössä, pyörittäen ihanaa sitkoa taikinaan, kun jatkoin rauhassa ohjelman katselua olohuoneessa. Seuraavalla mainostauolla taikina kohoamaan ja takaisin TV:n ääreen. Ohjelman loppupuolella naureskelin Esalle, miten huonoja pullanleipojia naapurimaassa onkaan, jos tässä leipoo "kivipullia" kunkkumaan kotileipojakerma!
Ohjelman jälkeen suunnistin keittiöön taikomaan taikinastani kuohkeita korvapuusteja...niin luulin, mutta taikina oli ja pysyi kulhon pohjalla litteänä ja lässähtäneenä! Ei voi olla totta, näin EI koskaan käy minulle, ei ainakaan tavallisen pullan kanssa. Pakko oli myöntää pullatappio ja alkaa etsimään syytä moiseen ja löytyihän se: elokuussa vanhaksi mennyt kuivahiiva, joka ei enää toiminut! V...utti niin kovasti, jos ei olisi seuraavana päivänä ollut työpäivä Krissen Kenwood olisi saanut heti uuden taikinaurakan, vaikka kello oli jo lähes puoliyö.
Tänään oli revanssin paikka ja leipuri Hiiva oli muuttanut takaisin Näkinpolulle. Back in  bulla business!


Ei kommentteja: