maanantai 6. tammikuuta 2014

Sitten ensi vuonna hän, saapuu lailla ystävän...

Huomaa, että vuosi on vaihtunut, kun kauppojen lehtihyllyt pursuavat lehtiä, jotka ovat täynnä jumppa- humppa- sekä dieettiohjeita. Yltäkylläisyydessä pyhät mässäilleet ihmiset tarttuvat epätoivoissaan siihen viimeiseen oljenkorteen; jospa tämä sittenkin toimisi!
Vuosien varrella olen itse kokeillut kaalisoppadieettiä, hedelmä-vihannesdieettiä, Painonvartijoiden dieettiä jne.jne.jne. Muutama kilo on kuurilla painoa pudonnut, mutta aina kilot ovat tulleet takaisin, joskus jopa tuplana. Pari vuotta sitten kuuminta hottia dieettirintamalla oli karppaus. Muutamat ystävänikin siihen hurahtivat ja niinhän siinä kävi, ettei yhdellään tainneet pudotetut kilot pysyä poissa, vaan palasivat vyötärölle muutamassa kuukaudessa, kun karppausinto loppui. Yksi tuttavani pudottaa parin vuoden välein painoaan parissa kolmessa kuukaudessa parikymmentä kiloa ja lihoo parissa vuodessa taas takaisin vähintään samoihin kiloihin, siinäpä "terveellistä" jojoilua kerrakseen!
Ihmiset ovat kovin huolissaan ylimääräisestä painostaan ja ulkonäöstään, mutta monikaan ei ole huolissaan liiallisesta alkoholinkäytöstään tai tupakoinnistaan, vaikka syytä ehkä olisi enemminkin huolestua niistä kuin muutamasta ylimääräisestä liikakilosta! 
Kukapa ei haluaisi olla terve, nuorekas, hoikka ja hyvännäköinen. Jokainen kilojen kanssa tuskaileva laihduttaja tietää, että helppo on pudottaa painoa, mutta vaikea pysyä saavutetuissa mitoissa. Mutta sen tiedän, että yksi dieetti toimii takuuvarmasti ja se on PIDÄ TURPA KIINNI -dieetti!
Ihmedieeteillä pudotetuille kiloille voi hyvin laulaa vanhaa joululaulua:


Ei kommentteja: