torstai 5. syyskuuta 2013

Herne nenässä!

Henkilökohtainen blogi on oiva keino tuulettaa omia ajatuksia ulos täpötäydestä pääkopasta. Samalla, kun kirjoittaa tajunnanvirtaa ulos aivoista, tulee omia ajatuksia punninneeksi joskus aivan uudesta näkökulmasta. Toinen aivojen yhteisöllisempi tuuletuspaikka minulle on Facebook. Facebookissa, toisin kuin blogissa, odottaa ajatuksilleen keskusteluseuraa, mielipidettä tai kommenttia  milloin mihinkin asiaan.
On hienoa, jos ajatukseni herättävät mielipiteitä ja nostattavat keskustelua, sillä sehän on myös yksi kirjoittelun tavoite. Liian hyvää ollakseen totta... Sanotaan, että yksi mätä omena pilaa koko korin ja tähän mätä omena -ilmiöön olen törmännyt nyt sekä blogikirjoitusten että Facebook päivitysten kohdalla.  On käsittämätöntä, miten joku voi vetää herneen todella syvälle nenään jonkun postauksen takia! Niin syvään, että katsoo oikeudekseen herjata ja parjata kirjoittajaa henkilökohtaisesti, vaikka ei edes tiedä onko blogikirjoitus tai Facebook postaus kirjoitettu hänestä.
En tarkoita sitä, ettei erimieltä asioista voisi olla, totta kai jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen ja oikeus rakentavaan kritiikkiin ja keskusteluun. Todellinen ystävyys kestää olla erimieltä ja todellinen ystävyys kunnioittaa toisen mielipidettä, vaikka itse ajattelisi toisin.
Nyt jos sinusta tuntuu siltä, että tämä blogikirjoitus on kirjotettu SINUSTA, olet oikeassa! Nyt on todellakin oikea aika vetää herne nenään; vedä kerralla niin syvälle, ettei hevillä irti lähde!
 
 
 
 

3 kommenttia:

Toverin Tover kirjoitti...

Nyt mänt nenuun ja syvälle :D

Katja kirjoitti...

Osuit naulan kantaan !

Kristiina kirjoitti...

Tover! Niistäppä nyt nenu ja kaiva se herne pois sieltä... sun juhlat on juhlittava ennen kuin suutut ;)