lauantai 19. joulukuuta 2015

JouluevanKELJUmi

EvanKELJUmi Kristiinan mukaan 19.12.2015

Syksyn aikaan antoi Kennelliitto tiedon, että koko valtakunnasta voi ilmoittaa koiria voittaja-näyttelyyn Messukeskukseen. Tämä oli vuoden päätapahtuma ja tapahtui Helena Sunin ollessa Kennelliiton puheejohtajana. Monet menivät ilmoittautumaan nettiin, kukin omaan Omakoira-palveluunsa. Niin myös satunnainen näytteilleasettaja lähti kylästään ja meni koiranäyttelyyn Messukeskukseen, Suomen pääkaupunkiin Helsinkiin, sillä hän kuului nyt iloiseen harrastajajoukkoon. Hän lähti sinne yhdessä ystäviensä kanssa.
Heidän siellä ollessaan tuli kehään menemisen aika, ja hän voitti koirallaan oma rotunsa, nosti ruusukkeen ja nauroi iloisesti, mutta hänen ilolleen  ei ollut siellä sijaa! Siellä  oli kanssakilpailijoita kehän reunalla pahoittamassa voittajan mielen. 
Yhtäkkiä heidän edessään seisoi ulkomuototuomari, ja tuomarin sanat ympäröi heidät. Pelko valtasi mielet, mutta tuomari sanoi heille: "Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, hyvän neuvon koko näyttelykansalle. Tämän päivän voittaja on upea rotunsa edustaja. Hän on TÄNÄÄN rotunsa paras. Tämä on neuvona teille: te voitte kasvattaa myös Voittajan, jos avaatte silmänne ja näette kauneuden myös kilpakumppaneitten koirista ja teette yhteistyötä oman rodun eteen!" 
Kun tuomari oli mennyt takaisin kehään, rodun harrastaja sanoivat toisilleen: "Nyt ymmärrämme miten täytyy toimia, ei yksin vaan yhdessä muiden rotua harrastavien kanssa!" He lähtivät kiireesti onnittelemaan voittajaa ja löysivät voittajakoiran omistajan surullisena kehän reunalta. Tämän nähdessään he kertoivat, mitä heille oli yhteistyöstä sanottu. Kaikki, jotka kuulivat tuomarin sanat, olivat häpeissään.
Kilpakumppanit menivät koteihinsa ja kasvattivat siitä lähetien rotua yhteistyössä, rodun etu kirkkaana mielessä, kiittäen tuomaria siitä, mitä olivat kuulleet ja nähneet. Myöhemmin kävi ilmi, että kaikki oli juuri niin kuin heille oli kerrottu!


3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hallelujaa!

Anonyymi kirjoitti...

Tuo pätee moneen muuhunkin tilanteeseen. Hyvä kirjoitus! T: Aija

Pirkko kirjoitti...

Osuitpa naulan kantaan! Joillekin se voi kuitenkin olla naula arkkuun, jos ei ymmärrä lukemaansa ja ota opikseen suuren tuomarin sanomisesta!