tiistai 12. marraskuuta 2013

Vaarallisia tuliaisia!

Jo vuosien ajan on ollut "muodissa" pelastaa hylättyjä koiria ja kissoja ulkomailta Suomeen lihavempien lihapatojen ääreen. Maailmaa kierrellessä olen törmännyt toreilla ja turuilla surkeissa olosuhteissa, pienien häkkien vankeina suloisia koiranpentuja, jotka tummilla silmillään, häntäänsä heiluttaen ottavat kontaktia ihmiseen joka antaa niille edes vähän huomiota. Yhtä monta kertaa olisin halunnut ostaa pennun ja tuoda mukanani Suomeen. Onneksi aina järki on voittanut tunteet!

Valitettavasti tällä auttamisella voi olla myös musta kääntöpuoli! Epämääräisistä olosuhteista rahdatut eläimet saattavat sisältää ikävän yllätyksen: vaarallisen sisäloisen tai vakavan tarttuvan taudin! Reilu vuosi sitten uutisoitiin Norjassa hengitysteissä elävästä loisesta (Linguata serrata)joka oli löydetty Norjaan Romaniasta tuodusta kulkukoirasta. Ko. parasiitti voi tarttua myös ihmiseen. (Lähde NRK)
Hyvät eläinrakkaat ihmiset, jos haluatte auttaa ulkomaisia kulkukoiria tai löytöeläimiä, auttakaa niitä niiden omassa kotimaassaan! Tukekaa paikallisia eläinjärjestöjä ja löytöeläinkoteja. Samalla voitte tietämättänne estää kotimaan eläimiä ja jopa ihmisiä saamasta ikävää loista tai tarttuvaa tautia. Kaikkia ja kaikkea ei voi auttaa ja pelastaa. Sillä summalla jonka laitatte yhden koiran tuontikuluihin, voisitte parantaa kymmenien koirien hyvinvointia eläimen kotimaassa.

Espanjan surulliset kasvot! Kuva viime keväältä.



Ei kommentteja: