tiistai 5. marraskuuta 2013

Kartiot ja hopeista toffeeta

Luurailu sisustusliikkeissä on yksi tapa tappaa aikaa, kun odottelen Fannia nyrkkeilyharjoituksista. Usein lompsin Kodin Ykkösen käytäviä ja katselen mitä uusia ihanuuksia on tullut kaupan hyllyihin. Samalla kertaa tsekkaan tietysti kaikki alelaarit ja alehyllyt.
Ja TA-DAAA tänään poistokorista löytyi Kaj Franckin Kartio-sarjan ohuen ohuet juomalasit (värinä vaalea harmaa). Hintaa näillä kaunottarilla oli ainoastaan 3,50 €/kappale. Koriin sujahti useampi laatikko!
Samaa Kartio-sarjaa keräsin koboltinsinisenä jo 90-luvun alussa. Silloin joka kuukausi palkkapäivänä ostin kaksi sinistä Kartio-lasia ja kartutin Iittalan lasikokoelmaani sekä pienillä että suurilla Kartioilla. Nuo siniset lasit ovat vieläkin meillä jokapäiväisessä käytössä. Kartion Franck suunnitteli Iittalalle 1958. Puristelasinen Kartio-sarja on oiva esimerkki kestävästä muotoilusta.
Kassalla silmiini osui toinen "klassikko": uudelleen henkiin herätetty Hopea Toffee. Samaa toffeeta mässytettiin lapsena suu mustana, silloin toffeen muoto oli vain erilainen; pitkä ja litteä. Musta toffee oli pakattu ensin valkeaan vahapaperiin ja päällä oli metallinhohtoinen kääre. Sama toffee eri paketissa, mutta onneksi vanha tuttu maku oli tallella!
PS: IIIIIK! Ne DSW-tuolit luvattiin toimittaa jo ensi perjantaiksi! IIIIIK mulla on silloin JOULU!


 

Ei kommentteja: