tiistai 21. toukokuuta 2013

Miksi aina minä?

Olen kasvattanut pienessä mittakaavassa kotikennelissäni koiria lähes 27-vuotta! Näihin vuosiin on mahtunut paljon ilon hetkiä ja paljon ihania kasvatinomistajia sekä koiraystäviä. 
Aloittaessani koiraharrastuksen yhteydenpito "ulkomaailmaan" ja muihin kasvattajiin oli äärimmäisen hankalaa, jos vertaa tilannetta nykyisiin yhteydenpito mahdollisuuksiin. Nyt on helppo seurata reaaliajassa erilaisia keskustelupalstoja sekä foorumeita ja pysyä näin koko ajan ajan hermolla. Puhumattakaan kavereiden stalkkauksesta esim. Facebookissa ja Twitterissä!
Varsinkin keskustelupastoilla yms. foorumeissa on todella paljon kirjoituksia sekä koiran omistajien että kasvattajien kahnauksista ja yhteenotoista sekä kaltoinkohteluista. Olisi mielenkiintoista tietää miten monta koira-aiheista oikeusjuttua on meneillään Suomen eri oikeusasteissa? Yhden asian olen pannut merkille; usein nämä "kahnaukset ja hankaluudet" sattuvat yksille ja samoille ihmisille!
Toinen asia minkä olen huomannut on joukko kotikasvattajia, joilla ei ole koskaan yhtään veteraani-ikäistä koiraa! Näillä kasvattajilla vanhemmat koirat "katoavat" tai "sairastuvat" yllättäen sen jälkeen, kun ne on tehneet muutaman pentueen...
Voisko joskus ihan oikeasti itsekseen miettiä:
 
 
 

Ei kommentteja: