tiistai 24. heinäkuuta 2012

Lomailua osa 3.

Meidän joka kesän must kohde on Korkeakoski ja kosken läheisyydessä sijaitseva Löytyn lohi. Näin keskikesällä Suomen suurin vapaana virtaava koski kuohuaa sangen maltillisesti, jos vertaa kuohuntaa toukokuun sulamisvesien aiheuttamaan ihanan valtavaan vesimäärään. Korkeakosken jyrkät rinteet muodostavat poikkeukselliset maasto- ja luonto-olosuhteet. Kun aurinko porottaa rotkon reunalle, notkelmassa rotkon pohjalla  vallitsee kylmänkostea kellari-ilmasto.

Tälle reissulle mukaan otettiin päivän nimipäiväsankari Olga! Olgan intohimo on uiminen sekä puiden/oksien hervoton jyrsiminen.

Mäyräkoiran kyseessä ollessa pitää paikkansa sanonta, mitä isompi sitä parempi! Vasemmassa kuvassa on Olgalle heitetty puukapula ja jo ilme kertoo mitä Olga siitä ajatteli... rotkon pohjalta Olga löysi ITSE sopivankokoisen purulelun :D

Muutaman kilometrin päässä Korkeakoskesta on matkailukohde nimeltä Löytyn lohi. Sillä voi urbaanikin ihminen kalastella lammesta lohta, melkein autosta käsin, suoraan savustuspönttöön. Meidän kalastustaidoilla lohi ei kyllä napannut syöttiin, mutta Esa kauhoi lohen haavilla rannalle, joten tämä porukka ei kyllä syömättä jää! Lohi savustettiin paikan päällä ja syötiin kolmeen pekkaan: minä, Esa the villimies ja Olga!





Ei kommentteja: