lauantai 7. heinäkuuta 2012

Lomailua osa 2.

Usein Saaristokatua pitkin kotiin ajellessa olen ihaillut upeita rantakiviä ja kallioita, joilla voisi istuskella aurinkoisena kesäiltana ja narrata mato-ongella eli huiskalla pikku-kaloja. Maxi Makasiinissa huomasin myynnissä komean, viisimetrisen teleskooppionkivavan, vapa kainaloon ja kassan kautta kotiin. Takapihan lehtikasasta tongin paksuja lieroja purkkiin. Purkki, onki, sanko (saalista varten) ja itikan karkoitin Termacell autoon.
Mieli olisi tehnyt ottaa Olga The suuri pieni mäyräkoira kalakaveriksi, mutta edelliskerrasta rannassa oppineena päätin valita eskortiksi rauhallisempaa mummo seuraa. Niinpä kaikkien kalakamojen jatkoksi pakkasin mukaan myös mäyräkoiran, siis sen aidon, oikean mummojen mummon Bändin.

...madon mä koukkuhun pujotan ja phyi, Ahti suo antejaan...
Alku sujui mallikkaasti, ilta oli mitä ihanin ja kalat hyppivät tyynessä vedessä. Aikansa rannalla könyttyään mummo putosi järveen liukkaalta sileälta kalliolta, rantakoivun alla, paikasta josta häneen oli mahdoton ylettyä. Onneksi koivussa oli iso oksa, joka kaartui järven päälle. Oksasta tukeva ote ja kurottelemaan toiselle kädellä mummoa vedestä, mutta eipä ylety Krissen käsi ei! Apuun piti ottaa jalat, vieläkin tukevampi ote koivusta ja eikun jaloilla kiinni mummoon ja mummo rantaan :D Keinot on monet sanoi kissa, kun mummolla pöytää pyyhki, vai miten se oli?
Mummo oli turvallisesti rannalla ja eikun uutta matoa koukkuun. Uintireissusta suivaantuneena mummo ei enää pysynyt rannalla, vaan lähti kaksi kertaa jolkottelemaan autolle. Ei auttanut muu kuin köyttää mummo puuhun:

Bändi-mummo protestoi!
Viisitoista minuuttia jaksoin kuunnella mummon protestointia, jonka jälkeen laitoin pillit pussiin ja suunnistin mummon kanssa autolle.
Mitä tuli saaliiksi: YKSI pieni ahven, jonka irroittelin varovasti ja laskin takaisin Kallaveteen... kotona huomasin, että koukusta puuttui toinen väkänen eli ei ihme ettei kalat tarttuneet koukkuun vaan näppärästi irroittivat vain madon koukusta!
Saaliiksi sain myös hyvää mieltä ja mielenrauhaa ihanassa suvi-illassa:

Auringonlasku Pölhön saaressa.






Ei kommentteja: