tiistai 5. heinäkuuta 2016

AINOani!

Keväällä rankkasateessa ajellessani Etelä-Suomeen treffaamaan Inkeri-morsion kanssa Alvari-sulhoa mielessäni siinsivät suloiset chihuvauvapallerot, joita keskikesällä pääsisimme lulluttelemaan. Aikaa kului ja Inkerin vatsanseutu kasvoi vähä vähältä isommaksi ja isommaksi. Odotusvuorokausilla 56 röntgen näytti kahta isoa pentua, joiden syntymää innolla jäimme odottelemaan. Vuorokausia kului ja kasvattajaa piinaavat loppupäivät kuluivat mammaa ja synnytystä kytätessä. 61.raskausvuorokausi alkoi Inkerin rauhattomuudella ja petaamisella. Välillä levättiin ja taas pedattiin, kunnes keskiyöllä alkoivat ensimmäiset työntöpoltot. Inkeri teki kovasti töitä, mutta tulosta emme saaneet aikaiseksi, joten aamuyöllä Pirkon keula kohti päivystystä ja apua hakemaan eläinlääkäriltä.
Eläinlääkäriasema Tuhatjalassa ystävällinen ja taitava eläinlääkäri Üllar Siir avusti ensimmäisen pennun maailmaan alateitse, narttupentu painoi 182g. Toista pentua emme saaneet ulos, joten edessä oli keisarileikkaus ja tuloksena kohtuun jo aiemmin kuollut soopeli urospentu, painoa 210g!
Inkeri-mamman loppusynnytys oli kasvattajan painajainen! Onneksemme eläinlääkäripäivystyksen ammattilaiset hoitivat synnytyksen ja leikkauksen mallikkaasti. Keskipäivällä pääsimme kotiin toipumaan ja sitä ainoaa ainokaista chihuahua-vauvaa hoitelemaan!
Nyt kopassa tuhisee lähes viikon vanha AINO alias Te-Bii's Betty Boop.

Ei kommentteja: