maanantai 21. tammikuuta 2013

Runebergin paremmat tortut

Löysin reseptieni kätköistä kauan kadoksissa olleen, sen ainoan oikean Runebergintorttu ohjeen. Vuosien varrella olen testannut ohjeen jos toisenkin, mutta tämän ohjeen voittanutta en ole yrityksistä huolimatta löytynyt.

I:
2 kananmunaa 1 dl sokeria vatkataan vaahdoksi.
II:
1 dl fariinisokeria
2 dl mantelirouhetta tai -jauhoa
2 dl korppujauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
III:
2 dl juoksevaa margariinia

(jos haluat voit lisätä karvasmanteliaromia n.5 tippaa)

Sekoita kuivat aineet ja margariini muna-sokerivaahtoon. Älä enää vatkaa! Täytä kuppikakkuvuoat lähes täyteen, taikina ei kohoa paljon uunissa. Paista 200 asteessa n. 15-20 min. Anna jäähtyä. Koristele vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella.





Ei kommentteja: