Löysin reseptieni kätköistä kauan kadoksissa olleen, sen ainoan oikean Runebergintorttu ohjeen. Vuosien varrella olen testannut ohjeen jos toisenkin, mutta tämän ohjeen voittanutta en ole yrityksistä huolimatta löytynyt.
2 kananmunaa 1 dl sokeria vatkataan vaahdoksi.
II:
1 dl fariinisokeria
2 dl mantelirouhetta tai -jauhoa
2 dl korppujauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
III:
2 dl juoksevaa margariinia
(jos haluat voit lisätä karvasmanteliaromia n.5 tippaa)
Sekoita kuivat aineet ja margariini muna-sokerivaahtoon. Älä enää vatkaa! Täytä kuppikakkuvuoat lähes täyteen, taikina ei kohoa paljon uunissa. Paista 200 asteessa n. 15-20 min. Anna jäähtyä. Koristele vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti